top of page
Om meg.jpg
Om meg: About

Om meg

Teddy Freddy vokste opp på en gård to mil utenfor Steinkjer, sammen med tre søsken og foreldre. Det var en trygg oppvekst med mye lek og moro, mange muligheter for å være aktiv, hvor man får et normalt forhold til dyrene. Vi gjorde mye forskjellig når vi var barn, bygde hytte i trærne eller på bakken, laget skiløyper med snøscooter, skjøt med salonggevær på småfugl, laget hopp over veien på vinteren, lekte "spark på boksen" eller gjemsel, hadde konkurranse i å finne flest blomster på en time, var med på hæsjing, silolegging og fjøsarbeid, samt at jeg var en energisk og hyper gutt med ønske om å vinne over min eneggede tvilling bror i alt av konkurranser.

Når jeg var 18 år flyttet jeg til Oslo, hvor jeg bodde i ti år, mens jeg arbeidet ved fellesmeieriet som kontrollør, maskinoperatør og prosessoperatør. Etterpå flyttet jeg til Trondheim, hvor jeg arbeidet ved Trondhjems preserving, Eltel networks og Frost eiendom, mens jeg tok studier innen EDB markedsøkonom og diplomøkonom. Jeg fikk 13 år i Trondheim før jeg fikk diagnosen ALS, noe som gjorde at livet mitt ble snudd på hodet. 

Min datter Vilde var seks år på det tidspunktet, og hun har hatt en tøff tilværelse etter det, men hun har vokst på det og blitt sterk psykisk. Jeg har et tilnærmet fullverdig liv nå, noe som er mulig pga mange interesser : Liker å reise, glad i matlaging, politisk engasjert, interessert i interiør og oppussing av hus, glad i musikk og spesielt konserter, elsker sport og spesielt fotball, interessert i utenrikspolitikk, glad i å dra på kino og se realityserier på TV, glad i shopping og gjøre husarbeid, samt at jeg tidligere elsket mat og fysisk aktivitet. Jeg holdt på med fotball, sykling, ski, løping, tennis, klatring, kajakk, kiting med twintip ski, slalåm, trening på treningssenter, svømming og turer i fjellet. 

Som person er jeg utadvendt og pratsom, og jeg er en snill teddy bjørn som er opptatt av rettferdighet og likestilling. En mann og en kvinne skal gjøre like mye husarbeid, lage like mye mat etc. i et forhold.

Man må være engasjert og være sterk psykisk når man får en så alvorlig diagnose, hvor man må lære å sette pris på de små tingene, samtidig som man ikke går og tenker på det man har mistet. Man må leve i nuet og se fremover i tid. Jeg er født i 1969 og er en skorpion av stjernetegn, noe som er tatovert på overarmen.

Som nevnt tidligere så er jeg opptatt av rettferdighet, og når jeg fikk sykdommen ALS så hadde jeg uendelig mange spørsmål, men det var ingen steder jeg kunne få svar på disse. En person som får ALS skal ikke måtte kjempe mot systemet, for å få operasjon, bo hjemme, få BPA assistenter, få riktig type hjelpemidler etc. Derfor har jeg ordnet en hjemmeside for å kunne hjelpe andre som får denne sykdommen. Jeg har forsøkt å lage en personlig tilnærming, med min opplevelse av å få en slik kompleks sykdom, samtidig som jeg har prøvd å få med fakta, ting som jeg ville ha visst den dagen jeg fikk sykdommen. 

Om meg: About
bottom of page