top of page
  • freddyolden

Dyrenavn

Oppdatert: 4. des. 2021Jeg har valgt å lage en morsom karakteristikk i form av et «dyrenavn» på alle assistene mine.


Payam er et DOVENDYR, som ligger og sover store deler av døgnet, men våkner til når solen har vært på himmelen noen timer. Den bryr seg ikke om hvordan ting er rundt seg, heller ikke hvordan han ser ut, og kan ofte ha på seg "labber" med hull i. Den kan vaske hele kroppen med såpe og spise kattemat for å spare penger. Når den først våkner så kan den være til stor hjelp, bare den får et kraftig spark bak.... Dovendyret er veldig snill, og elsker å se på formene til sitt motsatte kjønn!


Marian er en søt DVERGFLODHEST, den holder seg mye alene, men elsker å bruke tid på å finne seg ny make. Dens engelske navn viser at den lokker til seg det motsatte kjønn, hopp opp å ta musa mi. Den bryr seg om alle rundt seg og om natten liker den fart og spenning, hvor den kan sitte å sminke seg rålekker i flere timer i forkant. Dvergflodhesten er omtenksom og er godt likt av alle.


Susann er en HUSMUS, glad og energisk med et smil om munnen. Husmusa er usikker på seg selv, hvilken retning den skal gå i livet, derfor vimser den frem og tilbake hele tiden. Den kalles for husmus fordi den er veldig hjemmekjær, setter familien foran alt. Den kan plutselig skifte personlighet og kaste seg over sitt bytte i helt andre omgivelser...


Norunn er en PAPEGØYE, et individ som er høyt og lavt hele tiden, og den prater i ett hele dagen, ja til og med i søvne tror jeg.... Papegøyen er energisk, og vil alltid bestemme selv, så det er viktig at den lærer seg at man har to ører og en munn.... Det er en snill skapning, opptatt av rettferdighet.  Delaram er en SOMMERFUGL, som liker å være "fri" på alle måter, med luft under vingene. Den er veldig vakker og har mange ulike fargerike "drakter", veldig mange, alt etter tid på året. Sommerfuglen er energisk og tar seg sjelden tid til en pust i bakken, og den flyr fra blomst til blomst og spiser små «måltider». Elise er en SVANE, en søt liten skapning som alltid har "barna" rett bak seg. Den er snill og er opptatt av rettferdighet, og liker å hjelpe andre. Svanen er kresen når det gjelder matveien, og vil ikke spise noe som er "liv laga ", noe som gjør at den alltid er spinkel.... 


Lina er en SPISSMUS, et søtt lite rovdyr som alltid vandrer rundt på leting etter mat. Spissmusa blir jaktet på av mange, noe den nyter pga oppmerksomheten... Samtidig jakter den selv også, nesten hele tiden. Den har en spiss nese, er aktiv noe som gjør at den får en stram veltrent rumpe, som den liker å vise frem og ta masse bilder av….


Zulli er en AFGHANSK MYNDE, en spinkel bestemt hunderase som bjeffer hvis den ikke får det som den vil. ELSKER å sove lenge, nært beslektet med dovendyret.... Spinkelt lite ansikt, tynn fordi det er lite mat i Afghanistan. Den liker å være velstelt, spesielt ordne hårmanken sin, stelle neglene sine.


Emilie er en søt liten TIUR, som vifter med "utstyret" sitt for å imponere sin motpart. Tiuren utfører en vakker dans for å vise at den vil tilfredsstille sine lyster, tiurleiken. Den liker å ha det familiære i orden tidlig i sitt livsløp, en bolig, unger, en partner for livet. Den fargesprakende "drakten" gjør den til en populær skapning blant fuglene i skogen.


Nathalie er en DRAGE, en søt liten skapning som det lønner seg å være venner med. Den har styrke som sitt sterkeste "våpen", og verner om sine nærmeste på en måte som gjør at de blir bortskjemte... Dragen har føttene godt plantet på jorda og lever et enkelt liv, og den vifter stolt med sin veltrimmede "hale" for å markere sitt revir. Hun kan sammenlignes med en annen "dragemor" fra en kjent serie, som også bruker sjarmen til å styre brikkene rundt seg.  Lene er en SURIKAT, en artig liten skapning som dukker opp av jorda titt og ofte, men den vet ikke selv hvor den er til tider... Plutselig dukker den spørrende opp fra et hull, børster av seg litt smuss fra kroppen, mens den prøver å se så lekker og fjong ut for en langt der nede i "gangene", nærmest på andre siden av kloden... Surikaten vimser av gårde til neste hull, og vet at den må være slank og smidig for å komme til neste hull, og setter seg stadig nye mål om å komme seg videre. 


Marina er en APEKATT, en glad smilende skapning som liker å lage ablegøyer... Apekatten har mange "baller" i luften, har et ønske om å hoppe til et annet tre til stadighet, men kommer tilbake til det samme treet hele tiden... Den elegante smidige kroppen gjør at den ofte har et ønske om nattlige aktiviteter...som ofte blir dens fysiske aktivitet den uka... Apekatten liker å bytte partner da den "hopper" til nærmeste "klan" til stadighet. Det er et veldig sosialt vesen.


Rita er en AVATAR, en søt, slank skapning som holder seg i form med nattlige aktiviteter... Den liker å være i et parforhold, samtidig som den trenger tid for seg selv. Når Avataren har hormonelle "utbrudd" så bør man holde seg på avstand, ja gjerne en mils avstand hvis det er mulig. Den er i bunn og grunn snill som et lam, og er opptatt av å hjelpe andre, men kan til tider bli litt overbeskyttende overfor sine egne "avkom"... 


Silje P er en DELFIN, et veldig sosialt vesen som lever i flokk. Den er søt og elegant og liker å "danse" rundt og vrikke på rumpa... Den liker å kommunisere med andre, ofte med morse lignende lyder, er veldig aktive og liker seg i basseng og sjø, nærmest som en "havfrue"... Den liker å være i rampelyset og vise frem sine "sprell"... 


Marte er en FRANSK BULLDOG, en muskuløs kortvokst liten skapning, som er veldig aktive og liker oppmerksomhet. De liker å fremstå som muskuløse og sterke, og bruker mye tid på å trene ulike muskelgrupper. Den rynker på nesa og "bjeffer" hvis noe treffer den "midt i ansiktet"... Bulldogen er et sosialt vesen som liker seg i selskapelige anledninger, hvor den legger "nesa" si i de fleste diskusjoner... Engasjert, ambisiøs og målbevisst rase som liker å farte litt rundt omkring. 


Liv Eli er en KOALABJØRN, en søt liten skapning som ikke liker å være i rampelyset. Den liker å være litt lat innimellom, er veldig rolig og setter "ungen" sin over alt i verden, og er sjelden utenfor "redet" sitt. Koalabjørnen ulmer inni seg hvis ting ikke blir som den hadde tenkt...  Maria S er en ST. BERNHARDS HUND, som liker å hjelpe alle rundt seg. Det er en snill skapning som "bjeffer" hvis noe går den rett imot... Den ligger å "slækkern" når den ikke er på jobb, glad i mat og går alltid med en "tønne" med vann på seg...  Silje H er en STRUTS, en søt slank skapning som bruker "øyevippene" sine til å få det som hun vil. Den stikker hodet i jorda hvis det er fare på ferde, og ellers liker den å "danse" rundt i festlige tilstelninger, nærmest som en "danseløve"...


Martine er et RÅDYR, en klok liten skapning. Den har dådyrøyne, som den bruker for å imponere sin motpart. Litt ustø som bambi på isen, den holder til stort sett på bondelandet. Trives alene eller i flokk, og er godt likt av alle dyrene i skogen.


Synne er en PINGVIN, som vagger fra side til side når den går, og setter "hælene" nedi gulvet før den tar et nytt sjumil-steg... Pingvinen er veldig sosial og liker å ha mange rundt seg til enhver tid, og den liker å være ikledd sin nakne  "drakt". 


Britt er en LØVINNE, en herskesyk "dame" som har all makt over hannen i flokken, som "brøler" hvis hun ikke får det som hun vil... Den liker å ligge og late seg, samtidig som hun overvåker at alt er perfekt rundt seg. Når løvinnen først bestemmer seg for å røre seg så blir det "action", enten det er på hjemmebane eller ute... Alle disse har en særegen personlighet..... og er sterke "individer" Det liker jeg, og alle passer godt sammen med en teddy bjørn 

173 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Musikk

bottom of page