top of page
  • freddyolden

Feriebilder

Oppdatert: 7. jun. 2020
Sommeren 2019 ble det tur til Rhodos 7-14 august, en tur med god temperatur og sol hele tiden. Noen prøvde badelykken i bassenget eller sjøen mens andre måtte se på mens solen stekte kropp og sjel.... Jeg satt og tenkte på Liverpool seieren 4-1 på puben tredje dagen når det kokte for mye. God mat og drikke, en tur inn til gamlebyen i Rhodos by, shopping, spa behandling, og masse gåturer rundt i anlegget. Assistentene Emilie og Lina, min datter Vilde og kjæresten Malene hadde en luxus suite med gratis frukt og vann i leiligheten, to balkonger med dusj på ene, mens Delaram og Teddy hadde knapt plass til å snu el-stolen på rommet.... Jeg vil si takk for turen, dere var flinke assistenter som gjorde oppholdet fint for meg og min datter. Kanskje litt mye kyssing fra de to små, men så lenge det ikke er fare for graviditet så har jeg det bra!  Sommeren 2019 dro vi til Odense i Danmark, hvor vi lå på et feriehjem / vertshus i seks dager. Med på turen var Vilde og Malene, samt assistentene Zulli, Lina, Rita og Payam (kjørte bilen opp og ned til Danmark). Årsaken til akkurat Odense var at vi skulle besøke min gode venn Birger og kona Jutta, som jeg har besøkt ved to anledninger tidligere. Det ble to besøk hjemme hos de, samt at vi dro til en matmesse i Odense by hvor vi pratet sammen til god musikk. Det er alltid hyggelig å besøke de to, og vi satt lenge i deres nylagde drivhus i hagen. Når jeg blir rik en dag skal jeg lage det samme i hagen min, for der kan man sitte året rundt med varmelampe i taket. Det er så godt å besøke andre med ALS, da vet man at alt er tilrettelagt for å kunne kjøre el-stolen rundt omkring. Vi dro til dyreparken i Odense en vakker sommerdag, hvor vi så alt mulig av dyr, fisk og fugle- arter. Sjiraff, løve, pingvin, zebra, apekatt blant annet, en fin dag hvor vi kunne kjøre rundt mens vi stresset for å rekke over mest mulig.


Selvfølgelig forlot vi dyreparken etter stengetid, og ungdommene på 14 og 16 år gikk som barn under 12 år, assistent Zulli gikk som ungdom, så da ble vi kanskje litt yngre av å være der?? Vi spiste ute på restaurant flere kvelder, dro på stranden for å bade, gikk turer i nærområdet, spiste felles frokost utenfor leilighetene og ikke minst spilte mye sjakk ute på plenen, hvor det var et sjakk brett tilgjengelig for alle. En takk til alle sammen for en fin tur, ja kanskje bortsett fra at doen til damene litt for ofte var okkupert av en mann med løs haji mage, Payam... Så sminke tiden ble drastisk redusert til damenes store fortvilelse...
Sommeren 2019 dro vi til Oslo, hvor vi besøkte flere personer og gikk turer i byen. Med på turen var assistentene Nathalie og Emilie, samt at Silje P ordnet sondemat og hjalp til på dagene. Første dagen besøkte vi Are og Yuki med de to søte små jentene, hvor Are endelig fikk flytte hjem fra sykehjemmet, i nærheten av kone og barn. Andre dagen brukte vi til shopping, hvor vi besøkte Oslo city kjøpesenter, og der hang det sikkert hundre store ballonger overalt, hvoretter vi filmet at Nathalie sprakk den ene ballongen ( etter ordre fra meg, og de må jo gjør som sjefen beordrer.... ). Det skal sies at Nathalie rødmet! I tillegg dro vi til Viegelandsparken hvor vi spaserte rundt og så på statuer av nakne personer i alle aldre, helt fra sinnataggen som er en baby til eldgamle kvinner og menn. Et eldorado i uttrykk og karakterer, som kunne passet perfekt inn i diskusjonen rundt likestilling, kjønnskampen og vold i hjemmet. Tredje dagen besøkte vi Brynjar og de koslige assistentene hans, og det ble et innholdsrikt besøk, hvor vi fikk pratet mye, sett skrytevideo av Brynjar på offroad terrengsykkel rett etter han fikk sykdommen ALS... Til heftig Kent musikk. Gro kom innom på besøk som vi hadde avtalt fra før, som fikk sykdommen et halvår tidligere, hvor hun fikk se at man kan leve gode liv etter operasjonen, erfaringsutveksling. Vi var der i seks timer, et synlig bevis på trivsel. Siste dagen gikk vi lang tur langs Akerselva, i solskinn, før vi returnerte med fly til Trondheim. Hc-bilen ble kjørt opp og ned til Oslo av assistenter, da vi er avhengig av den for å kunne farte fritt rundt i Oslo.


Takk for en fin tur alle sammen. Igjen var det godt å besøke søte Silje <3.Vi dro til Liverpool våren 2017, for å oppleve stemningen på anfield road. Med på turen var mine assistenter Maria og Delaram, og mine brødre Tommy og Svein Olav samt deres sønner Markus og Kim Rune. Det ble en fin opplevelse å se verdens beste fotball lag utfolde seg med god angrepsfotball, pluss at jeg fikk en liverpool trøye signert av den største legenden gjennom tidene Ian Rush. Jeg vil si en stor takk til supporterklubben i Norge som ordnet billetter til fotball kampen gratis for meg. Byen liverpool var fin, været var fint, men drosjene i England er ikke egnet for å frakte personer i en stor el-stol....


Takk for en koslig tur alle som var med på den <3

Statue av Jørgen Klopp....
Sommeren 2016 dro vi til Beitostølen, et paradis på fjellet for oss som liker naturopplevelser. Payam, Delaram, Synne og Britt var med som assistenter, og en flott langweekend ble resultatet etter god planlegging. Det var blandet værforhold, med sol og regn, men det rare var at jeg opplevde lyn og torden inne i leiligheten....tjihi... Det ble grilling sammen med venner av Deli og Payam, lange turer i vakker natur, rett og slett en annerledes tur enn sol og varme. Jeg ville prøve å bo på fjellet, for å se hvor rullestol vennlig det var, men det var ingen problem, de hadde asfalt der også.... Takk for en fin opplevelse til flinke assistenter <3.Sommeren 2016 dro vi til Oslo, for å feriere og besøke venner som har sykdommen ALS. Med på turen var min datter Vilde og veninnden Mia, og assistentene Synne, Delaram og Maria S. Det ble selvfølgelig tid til å besøke min tidligere assistent Silje P, som jobber for meg når jeg er i Oslo regionen. Det ble besøk på tusenfryd, Vigelandsparken, samt tid til litt bading. Vi besøkte Are og Yuki og deres to vakre døtre, hvor Are bodde på et sykehjem, noe som var vondt å se for en som bor hjemme med assistenter. Det ble også tid til å besøke Brynjar en halvtime sør for Oslo, som nylig hadde fått trakeostomi operasjon. Han lever et fint liv hjemme med BPA assistenter, hvor han får bo sammen med familien sin. Det er godt å se at noen kommuner setter en pasients ønsker og behov først. Takk for en fin tur i tigerstaden, min gamle boplass i over ti år, dere gjorde det til en fin opplevelse.

Sommeren 2016 ble innholdsrik hvor det selvfølgelig måtte bli tid til sol og varme i Mallorca. Med på turen var Vilde og venninnden Mia, og assistentene Britt, Synne og Delaram, en fin hormonell blanding av "jenter".... Der fikk jeg min første dukkert i sjøen, hvor jeg satt som en konge i en egnet tråsykkel, med alle damene mine rundt meg, ikledd bikini, så sjøsprut var et mindre problem enn mitt eget sikkel.... Det ble mange gåturer langs en asfaltert gangvei som gikk tjue meter fra sjøen. En fin varm opplevelse omgitt av vakre damer, hvem hadde ikke hatt det som plommen i egget da??? Takk for en fin tur alle sammen <3.

909 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Musikk

Sirkus

bottom of page