top of page
  • freddyolden

Koronakrisen

Oppdatert: 7. jun. 2020
Våren 2020 ble annerledes på mange måter, hvor alle fikk en tankevekker eller tre... Koronaviruset kom til Kina og det spredte seg raskt til andre deler av verden. De som ble rammet hardest var Italia, Spania, Storbritannia og USA. Norge var et av de beste landene når det gjaldt planlegging, forebyggende tiltak og opplysende arbeid mot befolkningen. Derfor kom det lite smitte til aldershjem, sykehjem og sykehus, noe som var avgjørende for å skjerme de eldre med svakt immunforsvar. Hele samfunnet stoppet opp pga denne globale pandemien, hvor mange personer ble permitterte fra jobben sin. Bedrifter fikk levebrødet sitt revet bort på noen dager, og mange bedrifter og enkeltmannsforetak gikk konkurs.


MEN en ting var positivt med denne pandemien, folk fikk tid til å ta vare på hverandre, stoppe opp litt og se hva som er viktige verdier i livene deres. De materialistiske livene ble avløst av hjemmekos og stearinlys. Tid til å gjøre ting sammen hele familien, tid til å sette seg ned og prate sammen. Tid til å roe ned et hakk eller ti. Alle måtte oppholde seg hjemme med få unntak for å handle, trene eller jobbe. Hvis dere tenker etter så er dette et tilnærmet likt liv som vi med sykdommen ALS lever hele tiden. Det setter ting i perspektiv, hvor mye man må tilpasse livene sine når man får alvorlige diagnoser. En vanlig person kan erstatte konserter og sydenturer med Norgesferie og turer i skog og mark, mens vi må holde oss hjemme pga snø og lite tilrettelagte områder. Æsj, nå hørtes jeg nesten ut som jeg syns synd på meg selv.... En teddy bjørn er en sterk alfa hann som ikke viser følelser....


De viktigste tingene i livet mitt før koronakrisen var konserter, fotball kamper på TV og familie sammenkomster, alt dette ble borte over natten, noe som gjorde at det ble en ekstra belastning. Men man må bare bite tennene sammen og se fremover i tid.


Jeg gleder meg til samfunnet åpner igjen, til det blir litt aktivitet i verden, til det blir andre nyheter enn koronakrisen. Det blir jo helt krise for meg hvis de ikke får regissert og spilt inn realityserier som paradise hotel, ex on the beach og love island!!

257 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page