top of page
  • freddyolden

Tilrettelagt boplass

Oppdatert: 1. jun. 2020Det er viktig å ha en boplass som egner seg til å kunne kjøre el-stolen rundt omkring, samtidig som den egner seg for assistentene rent praktisk. Jeg har hatt mye fokus på uteområdene, stor veranda, rampe ned til gårdsplassen, asfaltert gårdsplass, fordi det er viktig å komme seg ut uten å måtte kjøre el-stolen på ulendt terreng. God plass er viktig, og noen ganger må man tenke over om man må flytte til en mer egnet boplass, som jeg måtte gjøre. Jeg bodde i en 4-roms leilighet i andre etasje, med mange trapper opp til leiligheten, uten mulighet for å bruke heis.


Når det gjelder rommene inne i leiligheten / huset så er det viktig å ha et stort bad og soverom, for å få plass til hjelpemidler og el-stolen. Ergonomi og løfteteknikk er viktig for assistentene, og da trenger de plass til å bruke personløfter, takheis med seil og andre hjelpemidler som gjør jobben lettere.

Det å få boligen til å bli et koselig "hjem" til tross for at man må ha mye utstyr rundt seg har vært viktig for meg. Godt hjulpet av en assistent har jeg fått ordnet tidløse farger med interiør som er stilfullt, så langt unna sykehuspreg som mulig. Utstyr er skjult bak skyvedører, senga og benken er pyntet med pledd og pynteputer, og vegger og lys "spritet opp ".


Huset til assistentene mine ;-)

187 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page